Центар за проучавање и употребу савремених технологија
Српске Православне Цркве
 

Е-МИСИЈА - теме

Циклус панел-дискусија са темама употребе и изазова савремених технологија у мисији Цркве. Циљ панела јесте доношење конкретних закључака и препорука које упућују на сврсисходну употребу информационих технологија у раду СПЦ. Теме обухватају организацију и систематизацију података, начине управљања и проток података у оквирима информативних служби Епархија, техничка и софтверска системска решења, употребу информационих технологија у медијима, однос са медијима кроз употребу умрежених информационих сервиса Епархија... итд. Усаглашавањем и циљаном употребом информационе технологије постижемо резултате на различитим нивоима, од уштеде финансијских средстава до решавања дилема и конкретних проблема у раду администрације СПЦ-а.
Прочитај комплетан текст...Нова редакција у ИнфоМрежи

Епархија нишка и радио Глас су покренули нови сајт!
Прочитај...

Безбеднији интернет Српске Православне Цркве

Наменски сервери СПЦ у служби безбеднијег интернета се постављају у функцију током јесени 2018.
Прочитај...

Трибина о безбедности, Нови Сад, 9.7.2018.

Tрибина „Безбедност на интернету“, биће одржана у понедељак, 09. јула у 19 часовa у Клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада.
Прочитај...

Под знаком питања: Улога и значај СПЦ на интернету

У новој емисији "Под знаком питања" разговарамо о улози СПЦ на интернету и како препознати аутентичан, истинит и достојанствен садржај Цркве на друштвеним мрежама. Гост емисије биће Александар Арсенин, информатичар, стручни сарадник Центра за проучавање и употребу савремених технологија СПЦ.
Прочитај...

   Округли сто „Изазови развоја е-демократије“
На округлом столу су тим поводом говорили: Небојша Васиљевић, заменик министра за телекомуникације и информационо друштво, Живко Георгиевски, главни и одговорни уредник Македонске информативне агенције и ђакон мр Оливер Суботић, управник Центра за проучавање и употребу савремених технологија Архиепископије београдско-кар...
  Детаљније...
Религија, медији и култура: медијатизација религије и/или религизација медија
Питања од којих су организатори пошли била су: да ли и како савремена култура и медији трансформишу религиозност/спиритуалност и да ли медији доносе нов функционални оквир идеје традиционалности у религијско – теолошком смислу. Да ли медији мењају религију? Да ли религија мења медије? Истакнута имена узела су учешће у овој к...
  Детаљније...
ЦЕПИС
Ул. Краља Петра бр. 5
Београд
011 3025-116
kontakt@cepis.spc.rs
Ваша питања...
Спремни смо да одговоримо на све Ваше недоумице
које се тичу савремених технологија
из области употребе, етике...