Центар за проучавање и употребу савремених технологија
Српске Православне Цркве
 
ПОЧЕТНА СТРАНА О ЦЕНТРУАКТИВНОСТИ И ПРОЈЕКТИЧЛАНОВИ ЦЕНТРАКОНТАКТСТРУЧНА МИШЉЕЊАПРЕДАВАЊАЧЛАНЦИАрхива:
Чланови


Александар Савић
Управник Центра

Александар Арсенин
стални стручни сарадник из области управљања, заштите информација и заштите података о личности

јереј Владимир Голубовић
Стални стручни сарадник из области рачунарских мрежа и оперативних система

Милош Антонијевић
Стални стручни сарадник из области интернет комуникација и заштите интернет система

Александар Загорац
Стални стручни сарадник из области компјутерског права

Стеван Јовановић
Стални стручни сарадник из области комуникологије

Дарко Бабић
Стални стручни сарадник из области електронике и аутоматике

Татјана Радић
Спољни сарадник

Владимир Вучићевић
Спољни сарадник


Татјана Радић

Татјана Радић је рођена 4. септембра 1982. године у Ваљеву (Србија). Ту је завршила Ваљевску гиманзију, друштвено-језички смер. Након средње школе уписује Филозофски факултет у Београду, одељење за социологију. У току студија објављује више чланака, осврта, учествује на бројним истраживачким пројектима у оквиру Филозофског факултета, Института за социолошка истраживања и слично.

Допунско образовање:

2009. on-line курс при БОШ-у "Школа толеранције - етничке и верске заједнице у промоцији људских права"
2007. on-line курс при БОШ-у "Школа толеранције: етничке и верске заједнице у периоду транзиције"
2003/04. Мировне студије у Београду
2002/03. Женске студије при Центру за женске студије у Београду
1998-2001. Четворогодишња полазница семинара из етнологије при Истраживачкој станици Петница у Ваљеву.

Послови:

2010. Руководилац истраживања „Испитивање ставова грађана Србије о религијским питањима и европским интеграцијама“

2009. Чланица Радне групе за израду Локалног Акционог Плана за младе у Врњачкој Бањи

2007. Истраживач на пројекту "Студија изводљивости о различитим опцијама реформи на програмима социјалне заштите (МОП и дечији додатак)" под руководством Министарства за рад и запошљавање РС и Одељење за међународни развој британске владе DFID.
(http://www.opml.co.uk/policy_areas/poverty_and_social_protection/social_...)

2006. Истраживач асистенткиња за International organization for migration канцеларију у Београду.
(http://iom.ch/jahia/webdav/site/myjahiasite/shared/shared/mainsite/publi...)

2005/06. Стручна сарадница на пројекту "Етнички мозаик Србије" који је спровела Етно-арт асоцијација у сарадњи са Одељењем за етнологију и антропологију Филозофског факултета, Етнографског института и Балканолошког института САНУ.

2003/05. Техничка коректура Социолошког речника који су приредили др Аљоша Мимица и др Марија Богдановић. Речник је изашао 2007. у издању Завода за уџбенике и наставна средства.

2003. Теренско истраживање за Одељење за међународни развој британске владе (DFID), као и за Институт за социолошка истраживања Филозофског факултета на тему "Трансформацијске стратегије друштвених група у Србији". И друго истраживање је "Испитивање друштава Југоисточне Европе".

1999-2000. Истраживање културних и политичких преференција у Србији. Истраживање је урадио тим нишке социолошке школе: проф. др Ђ. Јовановић, Ј. Петровић, Д. Петровић и С. Мандић. А друго истраживање је припремио проф. др Д.Б. Ђорђевић о православним и муслиманским Ромима у Србији.

Конференције, научни скупови, семинари, округли столови:

2010. Религиозност и процес европских интеграција (Европска комисија, Хришћански културни центар, Konrad Adenauer Stiftung)

2010. Soziale Seminare fur Sudosteuropa, Sarajevo, Bosnia und Herzegovina (Konrad Adenauer Stiftung und Akademie Franz Hitze haus)

2010. Религија, медији и култура: медијатизација религије и/или религизација медија (Центар за емпиријска истраживанја религије и Дом омладине Београд)

2010. Soziale Seminare fur Sudosteuropa, Munster, Germany (Konrad Adenauer Stiftung und Akademie Franz Hitze haus)

2009. Људска права у хришћанској традицији (Konrad Adenauer Stiftung, Хришћански културни центар)

2009. Цркве и верске заједнице и грађанско друштво за оснаживање људских права и демократије у Србији, Врњачка Бања 25-28. марта (БОШ, Хришћански културни центар)

2007. Међународна конференција о дознакама у организацији State Secretariat for Economic Affairs SECO и Народне Банке Србије

Објављени чланци:

Татјана Радић и Никола Кнежевић (2010.) Утицај Интернета на афирмацију религиозне свести: на примеру форумске интеракције и мисије, у: Зборник радова: Религијска имагинација и савремени медији: медијизација религије и/или религизација медија, Центар за емпиријска истраживања религије: Нови Сад, стр. 239 - 255

Татјана Радић (2010.) Дете, детињство и људска права: Перспектива социологије детињства и социологије хришћанства, у: Зборник радова: Људска права у хришћанској традицији, Службени гласник: Београд

Татјана Радић (2009.) Православље као духовно-терапеутски метод лечења наркомана: обраћење штићеника рехабилитационоог центра "Црна река" и заједнице "Земља живих", у: Зборник радова: Конверзија и контекст: теоријски, методолошки и практични приступи религијског конверзији, Центар за емпиријска истраживања религије: Нови Сад, стр. 63-75

Стручне области:

Социолошки аспекти виртуалног друштва
Виртуалне заједнице и друштвени односи на Интернету
Социјална концепција православне цркве

 
Округли сто „Изазови развоја е-демократије“

У новинском центру Тањуга је 19. марта 2009 одржана презентација такозваног WEB-DEP пројекта за новинаре, министарства и чланове Савета Европе, у који су укључене националне медијске информативне агенције са Балкана, затим Athens Technology Center, International Teledemocracy Centre – Napier универзитета из Единбурга, као и National Technical University of Athens из Грчке.

Детаљније...
На округлом столу су тим поводом говорили: Небојша Васиљевић, заменик министра за телекомуникације и информационо друштво, Живко Георгиевски, главни и одговорни уредник Македонске информативне агенције и ђакон мр Оливер Суботић, управник Центра за проучавање и употребу савремених технологија Архиепископије београдско-кар...
Религија, медији и култура: медијатизација религије и/или религизација медија
Питања од којих су организатори пошли била су: да ли и како савремена култура и медији трансформишу религиозност/спиритуалност и да ли медији доносе нов функционални оквир идеје традиционалности у религијско – теолошком смислу. Да ли медији мењају религију? Да ли религија мења медије? Истакнута имена узела су учешће у овој к...
  Детаљније...
ЦЕПИС
Ул. Краља Петра бр. 5
Београд
011 3025-116
kontakt@cepis.spc.rs
Ваша питања...
Спремни смо да одговоримо на све Ваше недоумице
које се тичу савремених технологија
из области употребе, етике...